Postpartum zorg

Liefdevolle zorg voor pasgeboren moeders en vaders, dat is waar ik voor sta!  Hiermee geef ik jullie de mogelijkheid om langer in jullie eigen bubbel met het gezin te blijven. Ik ben een stille aanwezigheid met grote meerwaarde voor de start van elk kersvers gezin en zorg voor rust en veiligheid.

Wat is postpartum

De eerste 40 dagen na de geboorte van de baby wordt de postpartum-periode genoemd. De eerste 6 weken na de geboorte is een tijd waarin herstel, rust en hechting extra belangrijk zijn voor moeder en kind. Omdat de focus na de geboorte vaak direct op de baby ligt, vergeten we soms dat er tegelijkertijd ook een moeder geboren is.

 

Dit is de grootste transformatie die je als vrouw mag meemaken en dat heeft tijd en rust nodig. De kraamperiode is een kwetsbare tijd, met een nieuwe structuur binnen het gezin en verandering van het lichaam. Juist daarom is het voor kersverse moeders belangrijk om goed voor zichzelf te zorgen om zo het lichaam het zo makkelijk mogelijk te maken om te herstellen. Een postpartum periode is dan misschien 6 weken, ik sta gedurende een jaar na de geboorte nog open om het gezin te ondersteunen.

 

De sociale druk die er op vrouwen wordt gelegd om direct weer die spijkerbroek te passen en snel weer op de been te zijn helpt niet mee in de kraamperiode. Het belang van rust en ritme is onwijs belangrijk voor moeder en kind. Het kost ongeveer 6 weken voor de baarmoeder terugkomt in de oude vorm, dus maak je niet druk om die spijkerbroek. De melkproductie komt goed op gang en de hormoonlevels stabiliseren in de eerste weken. Meestal komt er dan langzaam een ritme in de dag en raak je gewend aan de nieuwe structuur binnen het gezin.

Postpartum doula

Als postpartum doula ben ik er voor jou als kersverse mama en partner. Ik help jou te verwelkomen in de nieuwe situatie, bij te komen van de bevalling of gewoon extra de tijd te geven om te genieten van de eerste weken met je gezin. Ik kan je fysiek ondersteunen met herstellen door je te verwennen met een ontspannende massage of juist even de zorg van de baby uit handen te nemen zodat je uitgebreid en rustig kan douchen. Maar mentale ondersteuning is ook mogelijk als er behoefte is om knelpunten te bespreken. Sommige vrouwen vinden het fijn om de geboorte te bespreken zodat het goed voelt. Ook is het mogelijk om jullie te voorzien van een verse gezonde maaltijd de eerste weken.

 

Een postpartum doula is geschikt voor alle ouders die behoefte hebben aan rust, hechting, warmte en ontspanning. Soms zijn er ook situaties waardoor er vooral veel spanning en onrust is, door bijvoorbeeld vroeggeboorte of complicaties tijdens de zwangerschap en/of baring. Maar er worden ook moeders geboren bij een miskraam of een stilgeboorte en ook die vrouwen verdienen warmte en koestering in deze postpartum periode.

Postpartum depressie

pakketten

Postpartum doula ondersteuning

  • Zachte liefdevolle aanwezigheid als de kraamzorg weg is
  • Koken van voedzame maaltijden (excl. kosten boodschappen)
  • Lichte huishoudelijke taken
  • Boodschappen doen
  • Emotionele ondersteuning van de kraamvrouw
  • Ondersteuning bij omgang met je baby
  • Hulp bij zelfvertrouwen in het nieuwe ouderschap
  • Ondersteunen bij het verzorgen van andere kinderen

Postpartum doula ondersteuning
(los consult)

Alle services van een postpartum doula tot je eigen beschikking. De uren indelen zoals je dit zelf graag wilt. Aanvullen met eventueel een postpartum massage of het geboorteverhaal samen doornemen zodat dit goed verwerkt wordt. Maak je eigen plan op maat!

We need to stop seeing postpartum care as a luxury and start seeing it as a necessity

cadeaubon

Gun jij iemand een warme en rustige kraamtijd? Dat kan! Kies zelf welk bedrag er op de bon mag staan en de ontvanger mag deze vrij besteden.

wat is postpartum