Arlette Kloppers

Over Arlette

Embrace the motherhood staat voor verbinding tussen vrouwen, de transformatie van vrouw naar moeder en biedt vertrouwen en veiligheid. Zwanger zijn en bevallen is als vrouw de meest grootste transformatie die je mag doormaken in het leven. Er wordt bij de geboorte van een kind namelijk ook een moeder geboren. Het is een mooi, krachtig, rauw en bijzonder proces. Het moederschap is een uitdaging die je met beide handen aangrijpt. Het geeft je vreugde, verdriet, oneindige liefde, weerspiegeling van wie je bent en uitdaging in het leven.

mijn verhaal

Ik ben Arlette Kloppers, moeder van 2 prachtige kinderen en ik woon in Assen. Mijn zoontje Boaz is van juni 2018 en mijn dochter Luna is van oktober 2020. Mijn man heb ik opgedoken op de beruchte tinderapp maar het is een match made in heaven. We vullen elkaar aan, zijn gek op reizen en we zijn avontuurlijk aangelegd. Toen mijn zoontje 1.5 jaar was zijn we 3 maanden met hem op reis geweest door Azië en onze grootste wens is om dit nogmaals te doen met ons vieren. Als ik mijzelf zou moeten omschrijven in 3 woorden dan zou ik zeggen: zorgzaam, eerlijk en strevend. Als ik mijn tanden ergens inbijt dan laat ik niet meer los en wil ik er het allermooiste van maken. Mijn motto is dan ook: ‘’Als je iets zegt, dan moet je het ook doen’’.

Jarenlang heb ik in de huisartsenzorg gewerkt als doktersassistente om zorg te leveren aan patiënten en ik ben nog steeds werkzaam bij de huisartsenspoeddienst als Triagiste. De spoedsituaties, de communicatieve vaardigheden en de medische wereld heeft mij altijd getrokken. De adrenaline die ik kan krijgen als er acute zorg geleverd moet worden die op dat moment volledig mijn verantwoording is, blijft nog altijd. Maar toch voelde ik dat ik een laagje dieper wilde gaan dan alleen spreekuur of telefonisch contact met mensen.

Waarom embrace the motherhood?

De weg naar moederschap toe was voor mij erg hobbelig en zeker niet vanzelfsprekend. Het plaatje wat ik kende van snel zwanger zijn, al stralend en dan makkelijk bevallen heb ik niet gekend. De sociale druk van het perfecte ouderschap is iets wat overal benadrukt wordt, maar wat zeker niet realistisch is. Hier wil graag meer aandacht voor. Het moederschap mag omarmt worden in alle lagen die het heeft. De bijzondere, liefdevolle en intense momenten maar ook zeker de slapeloosheid en de onzekerheid die moederschap met zich mee kan brengen.

Mijn beide zwangerschappen zijn niet ongecompliceerd geweest. Bij mijn eerste zwangerschap heb ik een placentabloeding gehad en veel ziekenhuis opnames. Bij beide zwangerschappen heb ik zwangerschapsdiabetes gehad met insuline gebruik door wisselende waarden. Doordat ik elke zwangerschap uiteindelijk medisch werd voelde ik al gauw het contrast in contact tussen eerste- en tweedelijns verloskundigen. Bij mijn eerste zwangerschap en bevalling, hadden de complicaties totale overhand in mijn wensen. Ik stond daar destijds niet bij stil en wilde maar al te graag dat het goed zou aflopen. Maar bij de geboorte van mijn dochter voelde het anders, dit was mijn laatste zwangerschap en deze baring wilde ik doen zoals ik dat wenste. Ik heb een prachtige magische bad bevalling gehad en had het niet anders kunnen wensen. Nog altijd ben ik daar onwijs trots op!

Geen roze wolk

Na de geboorte van mijn dochter ben ik in een heftige postpartum depressie terecht gekomen en daardoor is mijn hart in vuur en vlam geraakt or de geboortezorg. Mentale gesteldheid van vrouwen tijdens zwangerschap en kraamtijd is onwijs belangrijk en daar wil ik graag het verschil in maken. Ik gun namelijk elke vrouw een positieve zwangerschap, geboorte en postpartum periode want het kan zo mooi zijn. Mijn doel is om het taboe te doorbreken als vrouwen mentale klachten hebben tijdens zwangerschap of kraamtijd. Door middel van het boek wat ik heb geschreven wil ik andere vrouwen erkenning bieden voor deze klachten. 1 op de 10 vrouwen ervaart tot op zekere hoogte geen roze wolk na de geboorte van een kind. Mijn doel is verbinden, praten en delen van emoties.

dromen

Ik ben iemand die dromen najaagt en gelooft dat als je keuzes vanuit je hart maakt, je goed zit. De opzet van embrace the motherhood geeft mij vleugels, ik voel het overal stromen en het maakt me onwijs gelukkig. Ik wil andere vrouwen bieden wat ik zelf heb gemist, wat ik had gewild of wat ik juist wil doorbreken. Anderen vrouwen bieden wat ik heb gemist, had gewild of juist wil doorbreken. We maken allemaal vaak keuzes voor een ander, maar dit is het moment om voor onszelf te kiezen. Het is tijd om vrouwen als zussen te zien, in plaats van concurrenten. Tijdens het afgelopen jaar heb ik zoveel bijzondere, mooie en krachtige vrouwen leren kennen. Ik hoop dat ik in de toekomst veel vrouwen een helpende hand mag geven om support, liefde en ondersteuning te bieden. 

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Plan een kennismakingsgesprek of stuur een appje of mailtje.