Massage

Een massage is een moment van rust en ontspanning, maar ook zoveel meer dan dat. Het is een vorm van pure zelfzorg om jezelf een moment te gunnen om je volledig over te geven aan rust. Alle gedachten loslaten, even niets moeten maar alleen liggen en genieten. Elke vrouw verdient die aandacht, aanraking en rust. Ik bied diverse massages aan in verschillende vormen, combinaties zijn in overleg ook mogelijk.

Soorten massages

Ontspanningsmassage (Klassieke massage)

Het ultieme zelfzorg moment voor elke vrouw, de ontspanningsmassage. Een ontspanningsmassage is genieten op z’n puurst. Het is een heerlijke manier om je lichaam te ontspannen, stress te verlichten en je lichaam te zuiveren. Door de zachte aanraking, rustige strijkingen en volledige aandacht breng ik jou en je lichaam in een ontspannen staat. Het mooie voordeel is, wanneer je je lichaam regelmatig een ontspanningsmassage gunt, merk je dat je lichaam je veel teruggeeft. Je immuunsysteem versterkt, je wordt soepeler, stress vermindert, je bent fitter en je krijgt meer energie. Zorg goed voor je lichaam en ontdek de kracht van een ontspanningsmassage.

Lactatiemassage

Een massage van de borsten om de melkklieren te stimuleren, te ontspannen en de productie op gang te helpen in de eerste dagen na de bevalling. Masseren van de borst zorgt ervoor dat de melk wat makkelijker richting de tepel gaat, maar het kan ook een toeschietreflex opwekken. Ook masseer ik de nek, schouders en decolleté om volledig ontspannen te zijn zodat de toeschietreflex wordt opgewekt en de melkproductie wordt gestimuleerd.

Kraamvrouwmassage/postpartum massage

Een postpartum massage is een massage in het kraambed. Ik kan mijn eigen massagetafel meenemen, maar ik kan je ook masseren in je eigen bed met je kindje in de buurt als je dat prettiger vindt. Een postpartum massage geeft rust, troost, veiligheid en bekrachtiging van het moederschap na de bevalling. Deze massage helpt je om het lichaam aandacht te geven voor het herstel en geeft energie en balans. Volledige ontspanning en rust is een goede start als kersverse moeder. De eerste 6 weken is belangrijk voor moeder en kind om extra zorg en aandacht te krijgen, te rusten en te hechten. Maar ook na deze periode, tot zeker 9 maanden ben je nog welkom voor een postpartum massage. De massage zelf duurt 60min, maar we nemen ook rustig de tijd om de bevalling te bespreken, het moederschap tot dusver en eventuele knelpunten

Zwangerschapsmassage

Een ontspanningsmassage zonder drukpunten om met aandacht in verbinding te komen als moeder met je baby en volledige ontspanning te ervaren. Op een speciale zwangerschapsmassagetafel, lig je heerlijk op je buik. Er zitten namelijk uitsparingen in de tafel voor je buik en borsten. Terwijl jij lekker op je buik ligt, wordt e lichaam volledig gemasseerd.

Castor buikpakking

Zachte buikmassage om de baarmoeder en ingewanden sneller terug in positie te krijgen. Daarna een buikpakking van Castorolie, door middel van warme olie op een hydrofiele doek en een kruik om de warmte goed vast te houden. Castorolie werkt ontstekingsremmend en word daarom ook graag gebruikt bij behandeling van een keizerssnede litteken. Het helpt tevens de melkproductie te verhogen en geeft ondersteuning in het helingsproces van de baarmoeder.

Keizersnede massage

Hoe meer een litteken wordt gemasseerd en bewogen, hoe zachter en soepeler het weefsel wordt. Zo verklein je dus de kans op verklevingen en daarmee de kans op het krijgen van lichamelijke klachten. Een litteken dat in alle richtingen kan bewegen sluit beter aan op je normale bindweefsel, omdat de huid ook in alle richtingen hoort te bewegen. Litteken massage kan pijnlijk zijn, omdat het weefsel dat (eventueel) verkleeft is een verminderde bloedtoevoer heeft. Maar uiteindelijk is deze pijn het waard, omdat je litteken soepeler wordt. Ook al ben je jaren geleden bevallen, dan heeft litteken massage nog steeds zin. Het littekenweefsel vernieuwt zich, net als al ons andere bindweefsel voortdurend. Een litteken dat nog ‘vers’ is, 6-8 weken oud, vernieuwt zich sneller en is daardoor makkelijker te behandelen. Ofwel, de behandeling slaat sneller aan. Een ouder litteken vernieuwt zichzelf ook nog steeds, maar in een lager tempo.

boek jouw massage

Laden...

cadeaubon

Liever een behandeling cadeau doen? Dat kan! Kies zelf welk bedrag er op de bon mag staan en de ontvanger mag deze vrij besteden.