Doula

Doula friesland

Ben jij op zoek naar een Doula in Friesland? Wil jij graag extra ondersteuning tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna? Ik, doula Arlette van Embrace the Motherhood help jou graag! Ik begeleid je tijdens deze prachtige periode, ben jouw helpende hand en zal een veilige haven voor je zijn.  Zwanger zijn is een van de grootste gebeurtenissen in je leven en verandert ontzettend veel. Niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal en emotioneel gebied. Vind je het spannend? Dat begrijp ik! Op verschillende manieren sta ik daarom voor jou klaar.

Jouw lichaam, jouw baby, jouw baring

Over arlette

Mijn naam is Arlette Kloppers. Mama van twee prachtige kinderen, zoontje Boaz en dochter Luna. Samen met mijn gezin woon ik in Assen. Mijn man heb ik leren kennen via de app Tinder, maar het is een match made in heaven! We passen goed bij elkaar en vullen elkaar aan. We zijn allebei liefhebbers van gezelligheid en reizen. Toen mijn zoontje Boaz nog maar 1.5 jaar oud was, hebben we besloten om drie maanden te reizen door Azië. Dit was een prachtige ervaring! Graag doe ik dit nog een keer, maar natuurlijk met mijn dochter Luna erbij. 

Al jaren ben ik werkzaam in de medische wereld. Dit is begonnen in de huisartsenzorg als doktersassistente en op dit moment ben ik werkzaam als triagiste bij de huisartsen spoeddienst. Omdat de zorg met spoed moet worden geleverd, krijg ik hier nog elke dag veel energie van!

Mijn liefde voor de geboortezorg is gegroeid na de geboorte van mijn dochter. Ik belandde in een heftige postpartum depressie. Opvallend is dat er nog elke dag een taboe heerst op vrouwen met mentale klachten tijdens de zwangerschap of postpartum weken. Dit doorbreek ik graag door te praten, verbinden en het delen van emoties. De mentale gesteldheid van dames tijdens de zwangerschap is ontzettend belangrijk. Door mijn ervaring weet ik hoe jij je voelt en kan ik de ondersteuning bieden die jij nodig hebt.

Zorgzaam, eerlijk en strevend. Zo zou ik mezelf beschrijven in 3 woorden. Als ik mij ergens in vastbijt, laat ik niet meer los en wil ik er het allerbeste er van maken! 

Mijn motto is dan ook: ‘Als je iets zegt, dan moet je het ook doen.’

Doula Arlette

Tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ondersteun, informeer en help ik je mentaal door de weken heen. Ik kom twee dagdelen bij je thuis, zodat we elkaar kunnen leren kennen en een vertrouwensband opbouwen. Vergis je niet! Ik ben geen verloskundige of gynaecoloog, die rol neem ik niet op me. Omdat een zwangerschap wat spanning en onzekerheid kan meebrengen, stel ik met jou en je partner een emotioneel support plan op. Door dit te doen krijg ik inzicht in je spanningen en angsten. Ik geef jou en je partner tips op het gebied van comfort, pijndemping en ademhalingstechnieken, zodat jullie vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. 

Ook stellen we een geboorteplan op. Dit kan natuurlijk niet tot in alle details, maar het is fijn om alvast wat zaken voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan je voorkeuren en behoeftes tijdens de bevalling.

Tijdens de bevalling

Als de geboorte van je kindje steeds dichterbij komt, ben ik 24/7 bereikbaar. Ik ondersteun, bemoedig en zorg ervoor dat je ontspannen kunt blijven tijdens de bevalling. Ik geef je partner alle ruimte om er voor jou te zijn, met of zonder begeleiding van mij. Tijdens het baren kan ik zorgen voor pijndemping door je te masseren. 

In het moment van de baring zijn wij een team. Ik zorg ervoor dat jij je prettig voelt, en je kunt overgeven aan het geboorteproces. Ik ben degene die jullie geboorte bubbel beschermt en bewaakt. Samen zorgen wij ervoor dat jij met een positief gevoel kunt terugkijken op de geboorte van je kindje.

Na de bevalling

Een belangrijk moment van de geboorte is het gouden uurtje. Dit is het eerste hechtingsmoment tussen jou, je baby en je partner. Ik zorg ervoor dat deze tijd zo optimaal en ongestoord verloopt. Zo kunnen jullie samen tijd voor elkaar nemen en genieten

In de kraamweken na de bevalling kom ik langs om te kijken hoe het met jullie gaat. We bespreken de ervaringen en vraag ik hoe het ouderschap tot nu toe is verlopen. Tijdens de bevalling heb ik opgeschreven wat er is gebeurt en wanneer. Deze notities bundel ik samen tot een mooi persoonlijk geboorteverhaal. Zes weken na de bevalling kom ik deze bij je brengen. Daarna sluiten we de begeleiding af met een eindgesprek.

Doula friesland en omstreken

Wil je graag kennismaken met mij als doula in Friesland? Stuur eenvoudig een Whats’App bericht of mail naar info@embracethemotherhood.nl. Omdat ik graag in 1.5 uur bij je wil zijn, is mijn werkgebied ongeveer 60-75 minuten vanaf mijn woonplaats in Assen.

Boek jouw afspraak

Ben je net zo enthousiast als ik? Lijkt het je fijn om een persoonlijke doula in Friesland te hebben tijdens je zwangerschap en daarna? Vul het onderstaande formulier in, zodat wij een kennismakingsgesprek kunnen inplannen. Ik streef ernaar om dit formulier binnen 48 uur te beantwoorden. Wil je direct antwoord op je vraag? Bel mij gerust!