Doula

Doula drenthe

Ben je op zoek naar een doula in Drenthe? Dan ben je bij Embrace The Motherhood aan het juiste adres. Ik, doula Arlette zal jou (en je eventuele partner) begeleiden in de voorbereiding op de bevalling, tijdens de geboorte en in de eerste postpartum weken. Of je nou thuis gaat bevallen of in het ziekenhuis, ik zal er zijn. Met mijn kennis zal ik je steunen en adviseren, zodat jij kunt genieten van deze prachtige periode. Wil jij extra ondersteuning, maar wel bij jou in de buurt? Maak vandaag nog kennis met mij als jouw doula in Drenthe. Stuur gerust een mail of WhatsApp bericht!

Doula drenthe, Assen

Omdat ik in 1.5 uur graag bij je wil zijn, is mijn werkgebied ongeveer 60-75 minuten vanaf Assen. Ben je benieuwd of er een klik is tussen ons? Laten we kennismaken! Maak een afspraak met mij als jouw doula in Assen, Drenthe. Stuur gerust een Whats’App bericht of mail naar info@embracethemotherhood.nl.

Jouw lichaam, jouw baby, jouw baring

Tijdens je zwangerschap

De voorbereiding op je bevalling begint bij een goede klik en vertrouwen. Daarom kom ik graag twee dagdelen bij jullie langs om elkaar te leren kennen. Als doula ben ik er voor je mentale ondersteuning. Ik zal geen medische handelingen uitvoeren, want dat is de taak van de gynaecoloog of een verloskundige.

Om je angsten en spanningen in kaart te brengen, maken we samen een emotioneel support plan. Ik zal je zoveel mogelijk op weg helpen met de juiste technieken voor het ademhalen, de juiste houding en comfort. Aan de hand van je wensen en behoeften stellen we samen een geboorteplan op. We kijken naar wat er nodig is, zodat jij en je partner vol vertrouwen de bevalling in kunnen.

Tijdens de bevalling

Ook tijdens de bevalling zal ik er voor je zijn. Vanaf de eerste weeën zal ik je bemoedigen, maar ook je partner zal ik ondersteunen en de ruimte geven om er voor je te zijn. Tijdens de bevalling zal ik ervoor zorgen dat jij je kunt blijven ontspannen. Ik zal achter je staan, je hand vasthouden en naar je luisteren. Als jij het wenst zal ik voor pijndemping zorgen door je te masseren wanneer het nodig is. 

Jullie geboortebubbel zal ik bewaken. Ik zal ervoor zorgen dat jij hierin kunt komen en blijven. Zo kan jij met een positief gevoel terug kijken op de geboorte van je kindje.

Na de bevalling

Graag kom ik al in de kraamweek bij je langs. Samen praten wij over hoe de bevalling is verlopen en wat er is gebeurd. Ik ben benieuwd naar jouw perspectief en hoe de eerste dagen als mama zijn gegaan.

Na zes weken kom ik weer langs om de begeleiding af te sluiten. Tijdens de bevalling heb ik objectief genoteerd wat er is gebeurd. Deze notities bundel ik samen tot een persoonlijk geboorteverhaal, dat ik tijdens het laatste gesprek aan jullie zal overhandigen.

Over arlette

Mijn naam is Arlette Kloppers, doula en het gezicht achter Embrace The Motherhood.

Samen met mijn man, zoon Boaz en dochter Luna woon ik in Assen. Mijn interesses hebben altijd in de medische wereld gelegen. Ik ben begonnen in de huisartsenzorg als doktersassistente en momenteel ben ik werkzaam als Triagiste bij de huisartsen spoeddienst. Ik kan adrenaline krijgen van de zorg wat met spoed geleverd moet worden, en dat de verantwoording volledig bij mij ligt. Twee jaar geleden is mijn liefde voor de geboortezorg gegroeid.

Na de geboorte van mijn dochter ben ik in heftige postpartum depressie beland. In die tijd is het mij opgevallen dat er nog een taboe heerst op vrouwen met mentale klachten tijdens de zwangerschap of kraamtijd. Graag wil ik dit doorbreken door te verbinden, praten en het delen van emoties. De mentale gesteldheid van vrouwen tijdens de zwangerschap en daarna is onwijs belangrijk! Als doula bied ik jou daarom graag de ondersteuning die jij nodig hebt. 

Doula Arlette

Boek jouw afspraak

Ben jij benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen als doula en postpartum begeleider in Drenthe? Vul het onderstaande formulier in, zodat wij een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen inplannen. Ik zal proberen om je bericht binnen 48 uur te beantwoorden. Wil je zo snel mogelijk antwoord? Dan kan je mij het beste bellen of appen!